2011. október 22., szombat

Kossuth Lajos - Jelenlegi ára: 1 140 Ft


Kossuth Lajos
... Hosszas anyaggyűjtés után a világháború alatt kezdett bele Kossuth Lajosról szóló könyvébe. Feltehetőleg úgy vélte, hogy Kossuth gondolataihoz, igazához kell folyamodnunk a világrendülés napjaiban, az ő jövővel kapcsolatos elképzelésiből lehet erőt merítenünk: fel akarta mutatni Kossuth hitét és szándékait. Kezdetben Az igazi Kossuth Lajos címet szánta munkájának. Ezen dolgozott még Buda ostromának idején is, olykor gyertyafény mellett.
A könyv története ezután kalandosra fordult, s szinte csoda, hogy megmaradt. Az ostrom elültével, mivel lakásunk részben lakhatatlanná vált, Püski Sándor invitálására 1945. március 10-én elindultunk a Viharsarok irányába, Békés nagyközségbe. Ahogy megérkeztünk - Németh László és családja, valamint mi ketten, apámmal -, kvártély és koszt várt. Püski Sándort a jó szándékú gondoskodás vezette, és a két - feltehetőleg legrosszabb körülmények között talált - írójának megóvása is cselekvésre indította, ismerve a korabeli fővárosi politikai indulatokat. A készülő Kossuth-könyv ott volt szegényes holmink között, és "túlélte" a napokig tartó vonatozás viszontagságait.
Pár héttel később azonban a békési rendőrség őrizetbe vette a községbe érkezett "gyanús idegeneket", és telefonon jelezték Békéscsabára: letartóztattuk Féja Gézát és egy "német" írót, mit tegyünk velük? Vitték a szobánkban lelt papírokat is, tartalmukban röpcédulákat sejtve, ezek a Kossuth-könyv lapjai voltak. Utóbb apámat átszállították a békéscsabai politikai rendőrség épületébe, és véle "ment" ismét a könyv anyaga. Szabadulásakor kapta vissza.
SZERZŐ: Féja Géza
KIADÓ: Mundus Magyar Egyetemi Kiadó
KIADÁSI ÉV: 2002
OLDALSZÁM: 248
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 1 140 Ft

Az aukció vége: 2011-10-27 15:00
. Kossuth Lajos - Jelenlegi ára: 1 140 Ft